Kycklingspett med exotisk bulgursallad

En smarrig rätt som går fort att svänga ihop. Medan spetten blir klara i ugnen fixar man salladen, som får en spännande smak av mango och knapriga nötter. Om man vill variera salladen så kan man byta ut bulguren mot några andra korn eller gryn. Sweet mangosauce är en variant av sweet chilisås och finns i välsorterade matbutiker.

Kock: Emma Erlandsson

Ingredienser

4 portioner
Kycklingspett
600 g kycklingfilé
½ msk rapsolja
1 krm salt
½ krm svartpeppar
½ dl sweet mangosauce

Bulgursallad
2 dl bulgur
4 dl hönsbuljong (av tärning)
1 mango
2 röda paprikor
150 g Boxholms Carolineost
1 morot
½ purjolök
125 g cashewnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Börja med spetten. Skär kycklingen i mindre bitar. Trä upp bitarna på spett. Kapa en bit av spetten så att de får plats i stekpannan. Bryn spetten i oljan i en het stekpanna. Salta och peppra. Häll över mangosåsen och låt det koka ihop. Lägg över spetten i en ugnsfast form och stek dem klara mitt i ugnen i 10 minuter. Koka bulguren i buljongen enligt anvisningen på paketet. Skala och tärna mangon. Tärna paprikorna och osten. Skala moroten och skölj purjolöken. Skär morot och purjolök i fina strimlor. Rosta nötterna i en het torr stekpanna, men passa dem noga så att de inte blir brända. Blanda alla ingredienser till salladen och servera den med kycklingspetten. Ringla gärna över lite mangosås vid servering.