Boxholms ”CHILIPOP”

Boxholms ”CHILIPOP” med mörk choklad, Marievikshonungsrostad sötmandel och havssalt Passar perfekt som små tilltugg där sötma möter styrka, sälta möter bitterhet och där krämig ost möter krispighet.

Kock: Hagdahls kök

Ingredienser

(ca 30 st)
150 g Boxholms Chiliost – riven
150 g grädde
Mörk choklad
30 st mandlar
1 msk honung
Havssalt

Gör så här

Koka upp grädden. Mixa ner osten till slät smet. Gjut ostsmeten i önskad form. Ställ i frys 30 minuter.
Tag ur frysen och ploppa ut ostarna ur formen. Rosta mandlarna i het panna. Häll på honung. Rör om och lägg upp på bakplåtspapper. Temperera den mörka chokladen. Doppa ostarna i chokladen. Vänd upp dem och lägg på en mandel på varje samt lite havssalt. Servera på tandpetare.