Julinspirerad Ostglass

Boxholms ostglass med Borgmästarost och pepparkakor.

Kock: Christian Moborg

Ingredienser

5 dl grädde
2,5 dl mjölk
5 gulor från stora ägg
0,5 dl socker
250 g borgmästarost (helst lagrad)
Pepparkakor

Gör så här

Koka upp gräddmjölken. Låt stå och dra medan äggulorna vispas med socker till ett skum över vattenbad. Häll i gräddmjölken och hetta upp till strax under kokpunkten (82 grader). Tillsätt den rivna borgmästarosten, rör om tills den smällt. Låt blandningen bli kall och kör glassen i glassmaskin.

Krossa pepparkakorna och lägg dem i botten i en lämplig skål, lägg på den nykörda glassen och toppa med pepparkaka. Plasta in och låt dem stå i frysen minst 1 timme. Servera med en härligt god sylt eller marmelad.