Potatisterrin

Boxoholms chili och paprika ost smaksatt med citron 4 personer

Kock: Christian Moborg

Ingredienser

300g Potatis
150g Paprika- och Chiliost
1 st Citron
1 msk Hackad Timjan
11 msk Hackad Rosmarin
2 klyftor Vitlök
1 dl Grädde
1 st Gul lök


Gör så här

Skala och skiva potatisen så tunt som möjligt, gör samma sak med vitlöken och löken. Stek löken lätt gyllenbrun och tillsätt grädden, örterna och resten av citronen. Blanda ihop alla ingredienser, salta och peppra. Klä in en ugnsfast form med ugnsfast plastfolie. Lägg i potatisen och tryck till så att den är jämn. Baka potatisterrinen i ugnen på 160 grader i ca en timme. Ta ut terrinen och sätt den i press över natten.

Skär upp terrinen i lämpliga bitar och ge den lite färg i en stekpanna med lite smör i. 


Rätten passar bra i buffeformat samt att man kan lägga till lite kallskuret till potatisterrinen.

Smaklig Spis!