Boxholms Årgångsostcremé

Krämig årgångsostcremé

Kock: Mia Bremer

Ingredienser

200 g riven Boxholm årgångsost
100 g grädde
50 g creme fraiche
50 g babyspenat
40 g plockad persilja
20 g finhackad gräslök
1 st solovitlök
20 g rapsolja
salt
nymald svartpeppar

Gör så här

Skala och riv vitlöken. Lägg ner babyspenat, persilja, gräslök och vitlök i kannmixer och häll över olja. Mixa ihop och lägg i ost, grädde och cremé frachie och mixa till en slät cremé och smaka av med salt och svartpeppar.

”Kockens tips”

  • Om cremén blir för lös lägg i lite mera ost och mixa lite till.
  • Om cremén blir för tjock kan man montera ner mer cremé fraiche.
  • Om cremén skär sig värm upp den försiktigt på låg värme i kastrull och häll åter ner i kannmixern och mixa på hög fart och häll i lite kall mjölk.
Om cremén blir för salt, balansera med lite socker.