Boxholms årgångsostrulle

Boxholm årgångsostrulle fylld med krämig kräftröra

Kock: Mia Bremer

Ingredienser

Ostrulle:
300 g riven Boxholm årgångsost
60 g kesella
1 dl grädde
3 st ägg
3 msk vetemjöl
nymald svartpeppar
salt

Krämig kräftröra:
200 g kräftstjärtar i lag
200 g philadelphia
100 g riven Boxholm årgångsost
1 st solovitlök
1 st rödlök 
30 g finhackad dill
salt
nymald svartpeppar
5 g sambal oelek

Gör så här

Ostrulle:
Blanda ägg, grädde, kessela, vetemjöl, riven ost och smaka av med salt och svartpeppar. Bred ut ett tunt lager på bakplåtspapper och baka av på 150 grader i ca 5 minuter. Låt svalna.

Krämig kräftröra:
Häll av kräftstjärtarna från lagen och hacka grovt. Skala och finhacka rödlöken. Skala och riv halva vitlöken. Blanda kräftstjärtar, ost, lök, vitlök och dill med philadelphia och smala av med salt, sambal oelek och svartpeppar. Bred ut över ostplattan och fixera till en fin rulle i plastfilm. Lägg in i kyl i 2 timmar. Skär i cm tjocka skivor, lägg på fat och garnera med fina dillvippor och kräftstjärtar.