Ägg med flarn av Boxholms Gräddost

Kock: Martina Lööv - Högskolerestaurangerna

Ingredienser

5 ägg
1 dl majonnäs
2 dl riven Boxholms Gräddost
Salt
Nymalen svartpeppar
En skvätt citron

Gör så här

Koka äggen i 5 min.
Kyl direkt i kallt vatten.
Skala och dela äggen.
Ta ur gulan och lägg i en skål.
Blanda i majonnäs och 0.5 dl riven Boxholmsost.
Smaka av med salt, peppar och citron.
Fyll äggen med ostmajonäsen.
Ta resterande ost och bred ut tätt på ett bakplåtspapper.
Baka av i ugnen på 180 grader tills det har smält ut och börjat få en gyllenbrun färg.
Låt svalna på plåten i några minuter.
Bryt ner ostflarnet i mindre bitar och dekorera äggen med.
Lägg gärna på en dillkvist!

Högskolerestauranger