Cheesecake gjord på Boxholms Tellicherry Peppar

Kock: Martina Lööv - Högskolerestaurangerna

Ingredienser

600 gram kavring
100 gram smält smör
2,5 tsk grovt nymalen svartpeppar
1 tsk salt
2 blad gelatin
200 gram Boxholms Tellicherry Peppar 
3 dl Creme fraiche
3 dl Färskost typ Philadelphia
Ev. Rom eller rökt lax.
Dill till garnering

Gör så här

Gör så här:
Smält smöret. Mixa sedan kavringen med smöret.
Tryck ut brödblandningen i en form, med bakplåtspapper i botten.
Blötlägg gelatinbladen.
Riv osten och kör den försiktigt i mixer tillsammans med färskosten och Creme fraichen.
Mixa försiktigt så smeten inte blir lös. Smaka av med salt och peppar.
Smält gelatinbladen i lite av ostsmeten.
Blanda ihop och bred ut på kavringbotten.
Låt stelna i kyl, gärna över natten.
Skär eller stansa ur bitar och servera med valfri rom, eller en liten skiva rökt lax.
Garnera med dill!

Högskolerestaurangerna