Chips med tellicherryäggkräm

Det här är en lyxigare variant av chips med dipp. Perfekta att servera som tilltugg innan middagen.

Kock: Emma Erlandsson

Ingredienser

1 påse lantchips original
1 ask smörgåskrasse
1 paket bacon (140 g)

Äggkräm
50 g smör
50 g grädde
50 g crème fraiche
50 g äggula
75 g riven Boxholms Tellicherry Peppar

Syrad lök
1 röd lök
1 msk socker
3 msk rödvinsvinäger

Gör så här

Lägg alla ingredienser utom osten i en kastrull och sjud tills krämen börjar tjockna.
Ta av den från värmen och rör ner osten så att den smälter.
Smaka av med salt och peppar.
Slå upp krämen i en skål och låt den svalna.

Syrad lök
Hacka rödlöken fint och lägg den i en kastrull tillsammans med socker och vinäger. Låt löken koka några minuter tills det mesta av vätskan har kokat bort. Låt löken svalna.

Servering
Strimla bacon och stek det knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Toppa chipsen med kräm, bacon, syrad lök och krasse.