Boxholms Ostpaj

Kock: Emma Erlandsson

Ingredienser

Pajdeg
50 gram rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
ca 3 dl riven Boxholms Årgångsost

Fyllning
3 ägg
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
smaka av med ¼ tsk salt 1 krm svartpeppar

Gör så här

Blanda smör med mjöl och bakpulver i en matberedare till en smulig massa.
Tillsätt mjölken och kör ihop till en deg.
Degen trycks ut i alternativt kavlas och läggs i en pajform 22-24 cm i diameter.
Behöver ej förbakas!
Riv Årgångsosten över pajskalet, vispa ihop och häll över fyllningen. (Självklart går det bra att byta ut Årgångsosten mot valfri favorit från Boxholm)
Grädda i 225º i cirka 20 minuter eller tills pajen stannat och fått fin färg.