Minipaj med Boxholm Ost

Denna lilla läckerbit passar perfekt på buffébordet, serverad kall med en klick sikrom, eller ljummen som tillbehör till en god soppa.

Kock: Henrik Pettersson

Ingredienser

PAJSKAL (ca 20 st)
4,5 dl vetemjöl
120 g rumstempererat smör
1 ägg
1 tsk salt
1 msk socker
0,5 dl mjölk
  OSTFYLLNING
200 g riven Boxholm Ost (ca 5 dl)
2 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
En nypa salt och vitpeppar

Gör så här

PAJSKAL
Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila i kyl minst 30 min.
Kavla ut degen, knappt en halv centimeter tjock.
Tag ut rundlar av degen och tryck ut den i små aluminiumfolieformar.
Förgrädda i ugn, 175 grader  ca 8-10 minuter.

Riv osten grovt. Fyll pajskalen rågade med ost. Blanda ägg, grädde, mjölk, smaksätt med salt och peppar.
Fyll äggblandningen nästan upp till kanten på pajskalen. Grädda i ugn, 175 grader ca 15-20 minuter, tills minipajerna är gyllenbruna.
Smaklig måltid!