Burgare med Boxholms Chiliost och fänkålssallad

Att göra egna hamburgare är väldigt enkelt och går fort att tillaga. De är dessutom mycket godare än färdigköpta. Här täcks de med Chiliost vilket ger dem lite sting.

Kock: Emma Erlandsson

Ingredienser

Burgare
600 g nötfärs
3 msk tomatpuré
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk kallt vatten
2 msk olja

Fänkålsslaw
1 rött äpple
2 fänkål
1 tsk salt
2 äggulor
2 msk grov skånsk senap
1 msk dijonsenap
½ tsk salt1
½ dl rapsolja

Tillbehör
50 g blandade salladsskott
2 tomater
1 rödlök
4 hela inlagda saltgurkor
130 g Boxholms Chiliost
1 paket bacon (140 g)
8 skivor bröd
2 msk smör

Gör så här

Hyvla fänkålen tunt och riv äpplet.
Lägg äggulorna i enskål tillsammans med senap, vinäger och salt.
Vispa ihopgulor och senap med elvisp, tillsätt oljan i en fin stråle såatt majonnäsen tjocknar.
Blanda fänkål och äpple medmajonnäs.
Skiva tomat och lök.
Skär gurkan i kvartaroch skölj salladen.
Skär Boxholms Chiliost i tjocka skivor.
Blanda nötfärsmed tomatpuré, salt, peppar och vatten. Dela uppsmeten i fyra delar och forma varje del till en centimetertjockhamburgare.
Stek hamburgaren på ena sidan.
Vänd burgarna och lägg på osten så att den smälter när dusteker klart hamburgaren.
Stek baconskivorna knapriga.
Stek bröden i smöret så att de får fin färg.
Arrangerahamburgarna på bröden med grönsakerna och serverafänkålssalladen till.