Tarté flambée med karamelliserad lök, valnötter och ruccola

Tarté flambée har sitt ursprung i Alsace. Den består av en deg som kavlas ut tunt och som sedan täcks med en ostkräm och bakas på hög värme. Det här är en smaskig variant med Boxholms Havssalt & Örter.

Kock: Emma Erlandsson

Ingredienser

Fyllning

2 dl crème fraiche

180 g Boxholms Havssalt & Örter

2 röda lökar

1 msk smör

2 msk råsocker

1 msk vitvinsvinäger

100 g valnötter

 25 g ruccolasallad

1 tsk flingsalt

Deg

450 g mjöl

8 g salt

2 ½ dl vatten

15 g färsk jäst

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke. Slå på vattnet och rör tills jästen löser sig, tillsätt salt och mjöl och arbeta ihop till en deg.
Låt den jäsa övertäckt 40 min. Sätt ugnen på 250 ºC. 
Riv osten fint och blanda den med crème fraiche.
Skär löken i tunna skivor och svetta den i smöret i en kastrull utan att den tar färg.
Strö över socker och låt det smälta under omrörning några minuter.
Slå på vinäger och låt det koka några minuter, låt löken svalna.
Kavla ut degen tunt på bakplåtspapper till två runda bottnar.
Bred ostkrämen över botten och strö över valnötter och lök.
Baka dem i ugnen i cirka 10 minuter tills de har fått fin färg.
Fördela ruccolasallad över bottnarna och avsluta med flingsalt.