Paprikasnurror

Smakrika snurror som bara behöver jäsa en gång. Paprikasmaken förstärks av ajvar relish som är en färdig paprikasås. Snurrorna är godast om de serveras färska.

Kock: Emma Erlandsson

Ingredienser

20 st
3 dl mjölk
25 g färsk jäst
2 msk olja
1 ägg
2 tsk salt
3 msk ajvar relish
1 dl grahamsmjöl
cirka 1 l vetemjöl

Fyllning
3 dl riven Boxholms Paprikaost (cirka 120 g)

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C. Ljumma mjölken i en kastrull. Smula jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, ägg, salt, ajvar relish, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Kavla ut degen till en fyrkantig platta cirka 30 x 40 cm på mjölat bakbord. Strö över osten och rulla ihop degen som en rulltårta från långsidan. Skär rullen i två cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i 1 timme. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 12 minuter.