Pepparkaksmuffins med Årgångsostkräm

Små söta muffins som får en god brytning av ostkrämen. De passar utmärkt att servera som tilltugg till glögg.

Kock: Emma Erlandsson

Ingredienser

35 minimuffins
125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
½ tsk mald kryddnejlika
1 krm salt
2 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
1½ dl mjölk

Årgångsostkräm
2 dl finriven Boxholms Årgångsost (cirka 80 g)
2 dl crème fraiche

Garnering
½ dl färska eller frysta lingon

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Ställ ut småbrödsformar på en plåt. Rör smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda kryddor, salt, bakpulver och mjöl. Rör ner det tillsammans med vätskan i äggsmeten. Fyll formarna till knappt med smet. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 10 – 12 minuter. Låt dem kallna. Blanda ost och crème fraiche till Boxholms Årgångsostkrämen och lägg en klick på varje muffins. Garnera gärna med lingon.