Inspiration

Vår vision är att skapa lustfyllda smakupplevelser som ligger i tiden. Alla våra ostar är goda att tärnas och ätas rumstempererade. Vår Boxholmsost får sin uppskattade smakkaraktär genom noggrant utprovade lagringstider och balanserad smaksättning med kryddor tillsatta i ystningsprocessen. Vår mest lagrade ost, Boxholms Årgångsost, lagras 12-14 månader för att få en fylligare smak. Vår senaste nyhet Boxholms Chiliost är jättegod att riva ner i tacos eller att använda som extra krydda på lasagne. Våra ostar passar jättebra till matlagning och vi arbetar med flera framstående kockar i vår receptframtagning. Genom vårt medlemskap i Regional Matkultur och Östgötamat söker vi nya spännande inspirationskällor till våra recept.

Emma Erlandsson

Emma Erlandsson

Vårt samarbete med talangfulla Emma Erlandsson inleddes hösten 2007 då hon var kockelev på Dackeskolan i Mjölby. I vår kokbok ”Mer smak av ost” har Emma Erlandsson skapat många spännande recept där våra ostar går som en röd tråd genom hela kokboken. Emma är uppvuxen i Boxholm och har en naturlig koppling till Boxholms ostar. Under hennes sista år på Hotell- och Restaurangprogrammet vann Emma många priser för sin kreativitet i köket. Hon blev utsedd till Årets Kockelev 2009 och vann SM för Kockelever samma år.

Idag är Emma medlem av Svenska Juniorkocklandslaget och tävlade dessutom framgångsrikt i YrkesVM i London i oktober. I mycket tuff konkurrens lyckades Emma erövra en 6:e plats.

Vi hoppas att Emmas recept ska inspirera till många spännande smakupplevelser.


Hagdahls kök

Vårt goda samarbete med Jens och Andreas på Hagdahls Kök i Linköping löper flera år tillbaka i tiden. Boxholmsost har funnits med på deras menyer från start och vi har samarbetat många år i olika sammanhang. Kockarna med Andreas Landén i spetsen har skapat många goda recept på våra ostar. Vad sägs om ”Chilipop” gjord på vår Chiliost med mörk choklad, honungsrostad sötmandel och havssalt? Eller varför inte Tartelett på Boxholms Gräddost med rökt sikrom och aska på purjolök? Jens Nyström (sommelier) och Andreas Landén (kock) brinner för användandet av närproducerade råvaror och mat lagad ”från jord till bord”.
Hagdahls